CND
Красота 2012-02-07

Тенденции при маникюра за пролет - лято 2012

Дълги заоблени нокти, оригинални комбинации, преливащи цветове, загадъчни тонове и цветна суета са ключовите думи към модерния маникюр за пролет-лято 2012.

 

 

Световният лидер в маникюра CND представи водещите тенденции в маникюра за Пролет/Лято 2012. Концепцията за новия сезон е резултат от съвместната работа на екипа на CND с водещи дизайнери за Седмицата на модата в Ню Йорк, Париж и Лондон.

 

Това лято актуално ще бъде самоувереното, властно излъчване на ноктите, демонстрирано в ярка палитра от цветове, неон, великолепно златно и стоманено сиво. Формата на маникюра е бадемообразна или къса, с естествено излъчване. Сред най-впечатляващите явления този сезон е преливащият маникюр и сливането на цветовете, което се налага като все по-популярна техника в света на маникюра. Не му отстъпва и дантеленият маникюр, който обещава да се превърне в истинска иновация при ноктите според nail експертите на Интеркозметика, изключителен представител за България и Македония на марката CND.

 

Маникюрът е много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

 

CND представя 3 актуални тенденции в маникюра през пролетно-летния сезон:

 

 

1 Тенденция:  NEW ROCK N’ ROLL / Новият Рокендрол

 

Ефектен маникюр с остра форма, свръх сетивен блясък и комбиниране на цветове. Ноктите са експресивен израз на креативността и индивидуалността. Тази тенденция видяхме при маникюрът за ревюто на Nicole Miller „Mic Check Mani”– карирани нокти, създадени CND Raspberry Parfait и Inkwell.

 

   

 

 

Тренд за 2012: Преливащият маникюр

Определено сред най-впечатляващите явления този сезон е преливащият маникюр „Lethal Love”, който видяхме при Jen Kao. Формата на ноктите е бадемообразна, основата е мрачна, създадена от комбиниране на BlackJack и Inkwell, а към върха  си  маникюрът прелива в зелено Green Scene, червено Rouge Red или синьо Midnight Sapphire.

Тази техника за сливане на цветовете се налага като все по-популярна в света на маникюра.

 

 

При  Blonds и тяхната колекцията, вдъхновена от Playboy, ноктите бяха пищно разточителни, обсипани с кристали Swarovski и златни елементи. Тази великолепна цветност показаха и Norman Ambrose, пресъздаващи екзотичната жена и нейните диаманти. На модния подиум блестяха бижута за 22 милиона, а ноктите бяха идеалният аксесоар с 24-каратовия Sparkle ефект за позлатен френски връх.

 

 

 

 

2 Тенденция:  ORGANI-TECH / Хай Тек Органик

                                                                         

Пясъчни нюанси и замъглена текстура в нокти с остра форма. Вплетени в маникюра метални елементи и загадъчен завършек.

Подобно на „Зоната на здрача” този сезон маникюрът е много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Така, в привидно естествено изглеждащите нокти, са вплетени метални елементи, холограми или прозрачни стъклени парчета.

Илюстрация на тази тенденция е брилянтният дантелен маникюр в колекцията на Joy Cioci. Наречен Lucite Lace, той е истинска иновация при ноктите и един от хитовете за сезона. Ноктите са създадени с CND Desert Suede  и декорирани с дантела за забулен ефект. Подобна техника маникюристите на CND използваха и при Joanna Mastroianni, където в декоративния маникюр вложиха и позлатени елементи.

 

  

 

Ефирната полупрозрачност и «скрити» елементи  откриваме и при Katie Emilio и нейния маникюр в стил »Baby Вardot». Ноктите са със средна дължина, лакирани в сметаново розовото  Creamy Cameo, а „скритият” елемент е обърната луна, създадена с Brilliant White за загадъчен  завършек.

 

  

 

Пясъчни цветове, замъглена текстура и пречупени светлини видяхме и в ревютата на 3.1 Phillip Lim, Altuzarra, Monique Lhuillier, Kevork Kiledjian, а при Alexandre Herchcovitch ноктите сякаш са „поръсени” с фин бял пясък с ефектите на CND.
 

 

3 Тенденция: MOD SQUAD / Цветна суета

 

Пролетно-летният поп арт залага на любими цветове и пъстроцветните летни тонове в ноктите: огнено оранжево, лимонено-жълто и малиново парфе. Покоряващ маникюр от къси до средни дължини със заоблена форма.

Обратно в 60-те. Да грабнем карираното сако, полата от туийд и чашата с мартини и да се върнем към ретро маникюра в ярки цветове: нестандартно оранжево, палещо жълто или  райска ябълка. Ноктите са закачливо женствени и неустоими. Пресъздайте тази цветна суета с Bicycle Yellow, Electric Orange Аnchor Blue или Green Scene.

Тези нюанси видяхме в колекцията на Michelle Smith, любимият дизайнер на Гуинет Полтроу, Бионсе и Виктория Бекъм, и в кораловият маникюр на дизайнера Wes Gordon, създаден с Poppyfield.

 

  

 

Ярко жълтият CND Bicycle Yellow бе основен акцент и в колекцията на  Karen Walker. Цветът на маникюра, който наричат “Murky Mustard - полумътен, размит ярко жълт нюанс е резултат от комбинирането на Вicycle Yellow и 7 капки черен цвят Blackjack.

 

  

 

снимки@CND

Още по темата
Най-нови от Красота
Колекция прически Spiralе 2013 Stephan: Ренесанс на френската чувственост   Stephan представи…
VINYLUX™ Weekly Polish е абсолютно нов професионален лак за нокти с революционна формула,…
Интеркозметика представя колекцията CND Shellac™ Summer Splash  - четири НОВИ ослепителни…
Познавате ли човек, който си търка очите над 200 пъти дневно? По ръцете ни полепват хиляди…